WÄKKÄRÄN OSAKASKUNTA 1.5.2012

Wäkkärän osakaskunnan alueella kalastaville

Oheisena pyydysmerkit ja pankkisiirtolomake maksuja varten ajalle 1.6.2012 - 31.5.2013.

Toivomme kaikkien käyttävän merkkiä pyydyksissään.

Seuraavan kerran pyydysmerkit lähetetään vasta viiden vuoden kuluttua eli vuonna 2017, joten älkää heittäkö merkkejä pois kalastuskauden päätyttyä.

Olemme luopuneet merkkien uusimisesta vuosittain. Laskut lähetetään kyllä joka vuosi. Sihteeriltä voi pyytää korvaavia merkkejä, jos niitä katoaa tai vaurioituu. Maksut ovat:

Luokka 1 = mökkilupa

- maksu 25 euroa vuodessa ja enintään 5 pyydysyksikköä yhtä aikaa

Luokka 2 = kotitarvekalastajan lupa

- maksu 50 euroa vuodessa ja enintään 10 pyydysyksikköä yhtä aikaa

Luokka 3 = ammattikalastajan lupa

- hinnoitellaan ja sovitaan aina erikseen ja koskee kaikkia kalastuslain tarkoittamia ammattimaisia pyydyksiä

Pyydysyksiköllä tarkoitetaan yhtä enintään 180 senttimetriä korkeaa ja enintään 30 metriä pitkää verkkoa, katiskaa, uistinta tai koukkupyydystä. Iskukoukkua ei saa käyttää.

Merkkejä toimitetaan sama määrä kuin ennenkin. Lisää merkkejä voi pyytää Markku Saihalta ja lisätietoja antavat hoitokunnan esimies Pasi Pälsi ja hoitokunnan sihteeri Markku Saiha, jonka kanssa voi myös keskustella eri luokkiin kuulumisesta.

Vesien valvontaa hoitavat Hannu Aulio ja Markku Saiha. Metsästysoikeus osakaskunnan alueella on vuokrattu pienelle metsästäjäryhmälle.

Pyydyksien sijoittelussa on vältettävä vakiintuneita venereittejä, ja pyydykset kannattaa merkitä näkyvästi. Sopu säilyy, kun kukin vielä pysyy vakiintuneilla pyydyspaikoilla.

Yhteystietoni ovat alla ja hoitokunnan sihteerin tiedot ovat: Markku Saiha, Valtakatu 10 C 48, 28100 Pori, 0400 - 811795 ja sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kalastuslakia on muutettu 1.4.2012 voimaan astuneella lailla 270/2010. Uusi laki muuttaa ainakin pyydysmerkintöjä ja kalastuksenvalvontaa. Laissa on myös säännös, jonka mukaan rauhoitettu tai alamittainen kala on välittömästi laskettava takaisin veteen oli kala sitten elävä tai kuollut.

Voitte myös halutessanne käydä osakaskunnan nettisivuilla, joilla ainakin yritetään välittää tietoa kalastusasioista ja uudesta laista. Osoite on: www.wakkara.fi.

HYVÄÄ KESÄÄ JA RUNSAITA SAALIITA

Pasi Pälsi

Paimelantie 279, 17110 Kalliola, 050 - 5921640

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.